A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, спорту і туризму Асканія-Нова селищної ради

Переможці конкурсу для шкіл з сільської місцевості на отримання портативних комп'ютерів

Дата: 01.09.2020 16:43
Кількість переглядів: 47

ЦЕНТР "РОЗВИТОК КСВ" ТА INFOPULSE ВИЗНАЧИЛИ ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ ДЛЯ СІЛЬСЬКИХ ШКІЛ

Задля підтримки освіти у школах Центр "Розвиток КСВ" спільно Infopulse Ukraine провели конкурс для шкіл з сільської місцевості на отримання портативних комп'ютерів.

За весь час було отримано запити від 244 сільських шкіл! Це число вражає і ще раз підтверджує масштабність проблеми. Тому Центр "Розвиток КСВ" триматиме контакт зі школами, в разі нових ініціатив.

В результаті було обрано 5 шкіл, які отримають по 2 ноутбуки для своїх учнів:

Калуська спеціальна загальноосвітня школа інтернат І-ІІІ ст 2 Івано-Франківської обласної ради

Комунальний заклад "Орлівщинський заклад загальної середньої освіти-дошкільний заклад І-ІІ ступенів" Піщанської сільської ради Дніпропетровської області

Комишанська Сільська бібліотека

Дзвиняцький ліцей

Синицька загальноосвітня школа І ступеня, Верховинського району, Івано-франківської області

Вітаємо переможців, незабаром координатори сконтактують із вами для подальших дій.

 

Дійсно, формально, вказані кандидати виходять за критерії відбору переможців конкурсу. Однак під час відбору та детального вивчення їхніх історій враховувалася низка додаткових показників, зокрема інформація у мотиваційних листах.

Так, Комишанську сільську бібліотеку було обрано, оскільки це чи не єдиний освітній осередок у селі, який може взяти на облік подароване обладнання та передати його у користування дітям.

Учні Калуської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат №2, у яких вади слуху, живуть по всій області, 16 із них живе у селах без комп'ютерів. Для дітей з такою особливістю здоров'я продовження навчання без комп'ютерів неможливе, тому було прийняте відповідне рішення.

Під час впровадження карантину школи в різних регіонах України стикнулись з труднощами переходу до дистанційного навчання. Згідно з опитуванням "Як школи працюють в режимі “Онлайн”, в якому взяло участь 300 українських шкіл, понад 19% учнів не мають доступу або мають обмежений доступ до комп’ютерів вдома. А доступ до сталого інтернету в селах мають лише 50-60% дітей.

Закликаємо соціально відповідальні компанії долучитися до ініціативи та подарувати комп’ютери дітям з сільської місцевості для яких навчання під час карантину стало викликом. Разом ми можемо створювати неймовірні зміни!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора