Рецептура
Рецепт приготування чабан-чаю.
Традиція приготування чаю у нашому краї включає в себе наступні кроки і обов’язково з веселими піснями:
- загальна підготовка до чаювання,
- відмірювання і підготовка заварки,
- нагрів води,
- підготовка посуду для заварювання,
- заварювання,
- розлив чаю,
- чаювання.
Настій з рослини:
- 2 ч. л. сухої трави кринітарії вілльози;
- 250 мл окропу.
Настоюють 2 години, проціджують. Приймають по 1-2 ст. л. 3-4 рази на день за 20 хвилин до їди при кашлі і захворюваннях органів дихання.
Припарки:
3-4 ст. л. трави кринітарії вілльози заварюють окропом, загортають у марлю. Подушечки прикладають до хворих місць як знеболюючий засіб при зубному та ревматичному болю.