A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, спорту і туризму Асканія-Нова селищної ради

Звіт Відділу освіти, культури, спорту і туризму за 2021 рік

Дата: 01.12.2021 14:19
Кількість переглядів: 38

Звіт

в.о. начальника відділу освіти, культури, спорту і туризму

Асканія-Нова селищної ради за 2021 рік.

 

Відділ освіти, культури, спорту і туризму Асканія-Нова селищної ради у 2021 році функціонував відповідно до Положення, затвердженого рішенням IV сесії Асканія-Нова селищної ради VIII скликання від 29.01.2021 р. № 66. Основними завданнями відділу були реалізація державної політики, в сферах освіти, культури, спорту і туризму, забезпечення якості та доступності освіти на території громади, управління закладами, що підпорядковані відділу, та координація їх діяльності.

Відповідно до п.1, ч.2 ст. 22 Бюджетного кодексу України, відділ освіти, культури, спорту і туризму є головним розпорядником бюджетних коштів, який, в тому числі: затверджує кошториси розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня (плани використання бюджетних коштів одержувачів бюджетних коштів), якщо інше не передбачене законодавством; розробляє та затверджує паспорти бюджетних програм і складає звіти про їх виконання, здійснює аналіз показників виконання бюджетних програм (у разі застосування програмно-цільового методу в бюджетному процесі); здійснює внутрішній контроль за повнотою надходжень, взяттям бюджетних зобов' язань розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачами бюджетних коштів і витрачанням ними бюджетних коштів; забезпечує організацію та ведення бухгалтерського обліку, складання та подання фінансової і бюджетної звітності в порядку, установленому законодавством; забезпечує доступність інформації про бюджет.

 

Упродовж року відділом освіти, закладами освіти за активної підтримки селищної ради вживалися заходи щодо забезпечення функціонування напрямків відділу та їх розвитку, створення умов для рівного доступу мешканців громади до них.

 

У підпорядкуванні Асканія-Нова територіальної громади знаходяться два заклади загальної середньої освіти і один заклад дошкільної освіти, п’ять селищних клубів, центральна селищна бібліотека, дитяча музична школа та ДЮСШ. Координація роботи закладів освіти, культури та спорту є одним з основних напрямків діяльності відділу освіти, культури, спорту і туризму.

 

Освіта

З квітня місяця 2021 року заклади дошкільної та загальної середньої освіти набули автономії і з того часу мають більше можливостей спрямовувати кошти за потребами закладів. Спеціалістом відділу освіти, культури спорту і туризму з бухгалтерського обліку здійснюється контроль фінансової діяльності закладів.

Реагуючи на численні запити про важливість розміщення гуртків у будівлі Будинку дитячої творчості, вивчивши ситуацію та взявши до уваги рекомендації селищного голови Поліщука В.М. та депутата Херсонської обласної ради Штанька В.М., вирішили дане питання. Таким чином, з вересня місяця 2021 року дитячі гуртки розпочали роботу у кабінетах будинку дитячої творчості, обраних керівниками цих гуртків. Також, в цій будівлі розташовуються громадська організація і Структурний підрозділ

 

Культура

Одним із стратегічних завдань відділу освіти, культури, спорту і туризму визначено підвищення культури мешканців громади, створення сприятливих умов для творчої роботи. Так серед актуальних проблем розвитку громади важливе місце посідає культура як галузь соціальної інфраструктури, що покликана задовольняти духовні запити населення, формувати, розвивати здібності та естетичні смаки, забезпечувати умови для поширення самодіяльної народної творчості, зберігати і популяризувати елементи нематеріальної спадщини.

Організацію та проведення культурної роботи на території ТГ Асканія-Нова здійснюють п’ять закладів культури, які підпорядковані відділу освіти, культури, спорту і туризму Асканія-Нова селищної ради: «Маркеєвський селищний клуб», «Питомницький селищний клуб», КЗ «Комишанський селищний клуб», КЗ «Іллінський селищний клуб» та «Хлібодарівський сільський клуб-бібліотека».

Протягом 2021 року, зважаючи на складну і непрогнозовану епідеміологічну ситуацію, викликану поширенням хвороби COVID-19, було проведено заходи щодо організації дозвілля жителів громади, проведення культурно − розважальних заходів та державних свят. Колективами закладів було взято участь у культурних заходах та фестивалях районного та обласного значення, таких як «Таврія борщ», за активної участі «Асканійського дитячого ясла-садка», «Купальські зорі», «Чумак-фест» та інші, на яких отримали подяки, грамоти та цінні призи.

Для забезпечення покращення матеріально-технічного стану закладів культури та для задоволення культурних потреб жителів громади було зроблено наступне:

- передано з відділу освіти, культури, спорту і туризму на «Питомницький селищний клуб» ноутбук;

- отримано, завдяки проєкту «Дія. Цифрова освіта», за сприяння Української бібліотечної асоціації комп’ютерне обладнання для бібліотек; - до бібліотек Питомницького та Іллінського селищного клубів підведено високошвидкісний Інтернет;

- за сприяння селищного голови та депутатів Асканія-Нова селищної ради закуплені підсилювач і барабанна установка, відремонтовано акустичне обладнання та доукомплектовано відновленими та новими елементами;

- відремонтовано та повернено до Маркеєвського селищного клубу багатофункційний пристрій (принтер);

- для Дитячої музичної школи та Маркеєвського селищного клубу закуплено стільці;

- налагоджено електропостачання та швидкісний Інтернет на майданчику «Асканія-фест»;

- полагоджено покрівлю, пошкоджену під час буревію, та відремонтовано відеоспостереження у Хлібодарівському сільському клубі-бібліотеці

- придбані сценічні костюми для Питомницького та Маркеєвського селищних клубів, ведуться перемовини про придбання костюмів для колективу «Золотий вік».

Для забезпечення можливості опалення селищних клубів, закуплено вугілля, паливні пелети електричний обігрівач, подано заявку до КП на забезпечено клубів дровами з тих, що утворюються під час періодичної обрізки дерев.

 

Спорт

Учнівська молодь ТГ Асканія-Нова, відвідує секції дитячо-юнацької спортивної школи «Академія футболу Асканія-Нова», яка є комунальною власністю селищної ради Асканія-Нова та підпорядковується відділу освіти, культури, спорту і туризму.

У ДЮСШ функціонують секції футболу, боксу та тайського боксу, розпочали співпрацю з тренерами з настільного тенісу, популяризуючи, таким чином, ще один вид спорту.

У спортивних секціях працюють тренери-викладачі: Ананьєв М. М., Лахматов В. І., Сахаров М. Ю., Авер’янов О.Р. (за сумісництвом), спортивний інструктор з тайського боксу – Комарницький В. І.

Протягом року вихованці дитячо-юнацької спортивної школи «Академія футболу Асканія-Нова» попри ситуацію, пов’язану з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, взяли участь у багатьох змаганнях.

З метою розвитку фізичної культури і спорту в громаді було зроблено наступне:

- закуплено комплект спортивно-тренувального обладнання для проведення занять з футболу;

- організовано водопостачання та виготовлені дві пересувні зрошувальні системи для забезпечення безперебійного зрошення стадіону «Асканія-арена»;

- розпочато співпрацю за соціальним проектом Програма Президента України "Активні парки — локації здорової України".

 

З числа працівників відділу та селищної ради організовано групу активістів-ентузіастів, силами якої зроблено наступне:

- усунено протікання покрівлі будинку дитячої творчості;

- замінено вхідні двері у бібліотеці «Комишанського селищного клубу, частково забезпечили дровами;

- полагоджено стійки для акустичних систем в «Маркеєвському селищному клубі»;

- започатковано виїзні покази мультфільмів в теплу пору року для дітей селищ громади.

 

Загалом було використано відділом освіти, культури, спорту і туризму коштів за 2021 рік:

 

Заклади

Використано, грн.

Дитяча музична школа

2 226 091

ДЮСШ

742 902

Клуби

656 465

Іллінський селищний клуб

87 654

Питомницький селищний клуб

189 800

Комишанський селищний клуб

88 279

Хлібодаріський СКБ

197 202

Бібліотеки

279 814

Центральна селищна бібліотека

226 749

Хлібодаріський СКБ

53 065

Апарат

796 628

Всього

4 701 900

 


« повернутися

Вхід для адміністратора